Wie doet wat?
PC GVO heeft rond de 150 vakleerkrachten in dienst die voor ons werken op basisscholen en samenwerkingsscholen. Zij wonen door heel het land. Vakleerkrachten worden begeleid en aangestuurd door een team van regiobegeleiders. Ons werkgebied is opgedeeld in drie regio’s: Noord, Midden en West.
De directeur-bestuurder van de stichting is eindverantwoordelijk en stelt het beleid van de organisatie vast. De Raad van Toezicht houdt toezicht op zijn handelen en heeft een adviserende rol. Voor de medezeggenschap van de medewerkers is er een OR. De directeur-bestuurder, Raad van Toezicht, regiobegeleiders en vakleerkrachten worden ondersteund door het stafbureau in Utrecht.
"Betekenisvol in het werk wat we doen; Betrouwbaar in ons handelen; Betrokken op elkaar en de ander."
CIO-Onderwijs
Vanaf augustus 2009 wordt het godsdienstig en humanistisch vormingsonderwijs gefinancierd door het Ministerie van OCW. In dat jaar is de Stichting Protestants Centrum GVO opgericht vanuit het CIO-O. Dat is de commissie onderwijs van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken.
Plaatselijke werkgroepen
Op plaatselijk niveau zijn plaatselijke kerken, commissies of IKOS-afdelingen vaak al van oudsher betrokken bij ons onderwijs en de docenten die GVO-lessen geven. We noemen al deze plaatselijk betrokken organisaties werkgroepen. Zij ondersteunen het werk van de docent ter plaatse. De betrokkenheid van hen kan op verschillende manieren vorm krijgen.
Ons netwerk
Centrum voor Vormingsonderwijs
PC GVO en de overige zes levensbeschouwelijke organisaties worden vertegenwoordigd door het Centrum voor Vormingsonderwijs (CvV). Vanuit het Centrum van Vormingsonderwijs wordt ook contact met het Ministerie van OCW onderhouden.
Convenant
Met drie organisaties binnen het Openbaar Onderwijs is door het Centrum voor Vormingsonderwijs een convenant afgesloten. Het gaat om een convenant met VOS/ABB, de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) en het landelijk platform CBOO. Met dit convenant wordt benadrukt aan het godsdienstig en humanistisch vormingsonderwijs dat op basis van de wet wordt aangeboden van grote waarde is en dat de betrokken organisaties zich hiervoor in willen zetten.